Despre altfel de muzica romaneasca, fara sa sune a hatereala

Ieri am fost la “Prietenii de la 11”, la Antena 1. Nu am avut mult timp la dispozitie, asa ca schimbat cateva vorbe cu Florin Ristei dupa ce am cantat. Data viitoare vom sta si noi mai mult, sa putem povesti putin despre proiectele noastre si ce avem in astea cinci capete.

La un moment dat Florin ne-a intrebat daca este loc si pentru muzica noastra in industria din Romania. Raspunsul este da si l-am fi argumentat daca mai era timp. Publicul isi doreste sound diferit si retete noi, in special publicul care asculta muzica din afara, care nu e tocmai mic in era internetului. Oamenii asteapta ca si industria noastra sa mai faca niste pasi stanga-dreapta, sa se abata de la drumul deja batatorit de majoritatea artistilor din Romania.

Nu vrem sa sune a hatereala, dar marile posturi de radio comerciale au o lista limitata de artisti romani in heavy rotation, cam aceleasi cateva voci care rasuna pe majoritatea frecventelor FM. Poti numara pe degete cativa artisti mainstream care fac eforturi sa scoata ceva diferit, dar in principiu majoritatea foloseste acelasi beat-uri si linii melodice, cu versuri care nu ies din obisnuit, aceleasi mesaje. Repetam, fara sa sune a hatereala, toata lumea vorbeste despre asta. #theughlytruth

Eh, aceeasi reteta face ascultatorul sa se sature si il duce spre internet, unde gaseste diversitate cu galeata. Undeva in marea aia de diversitate suntem si noi, incercand sa facem altceva. Recunoastem ca e greu sa avansam cu vantul venind din fata, dar orice inceput e greu.

Cel putin pana acum, desi nu ne laudam cu milioane de vizualizari, suntem aplaudati, incurajati si felicitati de tot soiul de oameni misto, de la toti producatorii, tehnicii, moderatorii etc emisiunilor la care am fost pana acum, la artisti deja cunoscuti si random people on facebook. Voua va datoram o gramada cu varf de multumiri pentru sustinere si va reconfirmam ca cel mai mic “bravo” are efect de Grammy la inceput. #savadeadumnezeusanatate

Asta pe noi ne incurajeaza si ne face sa credem mai cu tarie ca da, este loc si pentru muzica noastra. Asa cum am spus si pe facebook, chiar daca nu ar fi asa, noi tot asta am face, chit ca ne-ar asculta doar trei oameni. Ne place prea mult muzica sa ne lasam descurajati de tendintele industriei muzicale din Romania.

Click aici ca sa vezi emisiunea.

– – – – – – – – –  

Urmareste si sustine trupa cu un like, share, subscribe pe facebookyoutube si instagram. #themixywelders